Ali B

Toen Ali B tien jaar geleden zijn tweede en vorige album (‘Petje Af’) uitbracht, bleek dat het begin van een groot avontuur. Hij werd echtgenoot en vader, maakte hij zijn debuut als televisieproducer met ‘Ali B Op Volle Toeren’ (waarmee hij de Zilveren Televizierster won) en begon aan een zoektocht naar muzikale diepgang en inspiratie. Die vond hij dankzij Pat Pattison, een grootmeester in songwriting die hem de fijne kneepjes van het vak bijbracht.

Ali B: “Ik ontdekte de waarde van intonatie en perspectief, waarmee ik mijn muziek naar het volgende niveau kon tillen. Daar is ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ uit voortgekomen en dat was voor mij een heel belangrijk moment. Ik kreeg weer enorm veel zin om muziek te maken en wist dat een nieuw album slechts een kwestie van tijd zou zijn.”

Dat album kwam er ook: ‘Een Klein Beetje Geluk’. Met singles als ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’, ‘Een Klein Beetje Geluk, ‘Douane’, ‘Dat Is Money’ en ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ verkocht de The Voice of Holland-coach en SPEC.-baas platina en vergaarde hij miljoenen streams op Spotify en YouTube. Daarnaast scoorde hij voor de tiende keer een Top 10-hit in de Nederlandse Top 40 met ‘Voy a Bailar’ (feat. Boef & Rolf Sanchez). Het is kristalhelder; Ali B heeft nog meer dan genoeg in zich om persoonlijk te groeien én een van de rapscene’s kopmannen te blijven in de vele jaren die hem nog resten.

Download Perskit
Boek Ali B op WOLF Bookings